BG Tiande logo BG Tiande logo

Регистрацията беше успешна!
tiande
В производството на продуктите на компанията TianDe се влагат екстракти от растения и билки, отглеждани в екологично чисти райони на Китай и Тибет, които се събират от специално обучени хора в строго определени момент от време, според лунния календар.

Дори водата, използвана в козметиката, е извлечена от минерални извори и морските глъбини. Пречистена е с помощта на мембранна технология - процес в хода на който водата се обогатява с микроелементите, включени в козметичните продукти.

Продукцията е изцяло произведена в съответствие с международните стандарти и сертификати за качество по ISO 9001 и GMP (самият GMP стандарт изисква 20 000 теста на всяка билка, която участва в състава на продуктите на TianDe).

Лечебната козметика (козмецевтика) е коктейл от билки и натурални продукти от жен-шен, жожоба, бамбук, сребро, змийска мас, хрущял от акула и др. по китайски рецепти от преди 5000 години, направени с помощта на най-съвременните технологии.

КОЗМЕЦЕВТИКА

Терминът "козмецевтика" отдавна познат на козметолозите, се е появил в резултат от съчетанието на думите "козметика" и "фармацевтика". Козмецевтични се наричат средствата, които са способни не само да ликвидират различните естетични недостатъци на кожата, но и да въздействат върху причината за тяхното възникване.

Козмецевтичните продукти се различават от обикновените по това, че могат действително да повлияят на структурата на кожата, при това без да съдържат лекарствени или хормонални съставки.

Изследователската компания Freedonia Group от Кливланд, щата Охайо, твърди, че козмецевтичният сегмент от пазара през 2007 г. се равнява на 5 милиарда долара.

Най-важната функция на козмецевтиката е подобряване на естествената способност на кожата за самовъзстановяване, укрепване на кожната бариера, оттук предотвратяване загубата на влага, успокояване и облекчаване на раздразванията, усещането за дискомфорт и белене.

Свойства и употреба
Трансдермален транспорт. Един от най-важните аспекти в оценката на ефективността от козметичното средство е способността на активните компоненти да проникват през роговия слой на епидермиса. Козмецевтиката се позиционира като клас препарати, които са способни да преодоляват трансдермалната бариера за сметка на определени компоненти, влизащи в състава им, например липосом.

Едно от най-важните изисквания към козмецевтичните препарати е отсъствието на каквито и да е било странични ефекти при употребата им. Изключение е възникването на непредвидена алергична реакция спрямо един или друг компонент на козмецевтичното средство. В състава на козмецевтиката понастоящем не се включват ивградиенти, които въздействат верху целия организъм даже при локална употреба /например антибиотици и хормони/.

Козмецевтичните препарати може да бъдат използвани за решаване на следните задачи:

* Хигиенна грижа за проблемна кожа /гелове и пяни за измиване, шампоани, сапун за пациенти със себорея, акне, псориазис, атопичен дерматит и т.н./.
* Фотопротекция на кожата на пациенти с купероза, розацея, акне, атопичен дерматит, а също и чувствителна кожа.
* Камуфлиране на различни дефекти при болни с проблеми по кожата / тонални средства, червило за устни, маскиращи моливи и т.н./.
* Отстраняване или намаляване на видимите признаци на стареене /козметични средства с активни иновационни инградиенти, способни да забавят процесите на стареене на кожата/.

Именно последният клас козмецевтични препарати представлява особен интерес, но към антиейдж козметиката може да се отнесат само тези препарати, които реално влияят на процесите на стареене на кожата и са способни да ги забавят.

Съвременните подмладяващи козмецевтични средства са насочени към:

* Обновяване на кератиноцитите
* Стимулация на фибробластите
* Повишаване синтеза на колаген и еластин
* Защита от свободни радикали
* Възстановяване на междуклетъчния матрикс и подобряване на микроциркулацията
* Повишаване на способността на кожата да задържа влага

Най-ефективни от всички съществуващи инградиенти на anti-age козметиката са:


Хиалуронова киселина - тя е компонент от междуклетъчното вещество на съединителната тъкан. Най-главната от функциите и е задържането, транспортът и разпределението на влагата в тъканите. Много важна е нейната роля в процесите на регенерация на тъканите.

Ретиноиди - регулират процесите на вроговяване и отделяне на мазнини, стимулират регенерацията, имат противовъзпалителен ефект. Много важно свойство на ретиноидите е способлността им да стимулират процесите на обновление на епидермиса и да подобряват състоянието на дермалния матрикс при възрастовите му дегенеративни изменения. При използване на козметика с ретиноиди е възможна появата на определени негативни реакции у клиента, които са не само очаквани, но и потвърждаващи ефективността на използваното козмецевтично средство: почервеняване на кожата, временно лющене, повишение на чувствителността към UV лъчението. Ретиноевата козметика има и противопоказания: не трябва да се използва при бременност.

Антиоксиданти - защитата от свободни радикали е е дно от най- важните направления в антивъзрастовата козметология. Това е особено актуално в плана за борба с фотостареенето на кожата, тъй като UV лъчението предизвиква в кожата образуване на огромно количество свободни радикали. В състава на козметичните средства се включват витамините С и Е, глутатион, липоева киселина, коензим Q10, които не само ефективно защитават кожата от свободни радикали, но и имат синергизъм на действие, способни да се възстановяват един друг. Голямо разпространение в козмецевтиката получават антиоксидантите от разстителен произход. Най-голямо количество се съдържат в ябълките, черната боровинка, цитрусите, доматите. Други техни източници са соята, куркуминът, силимаринът / екстракт от бял трън/, пикногенолът / получен от кората на средиземноморска ела/.

Пептиди - в козмецевтиката се използват няколко основни класа пептиди: органоспецифични, сигнални пептиди - преносители и модулатори на невротрансмитери. Използването на високоефективни козмецевтични средства, съдържащи пептидни биорегулатори, осигурява възстановяване на оптиманото ниво на метаболизма в клетките на кожата. Най-добър резултат се постига при едновременното използване на козметика с пептиди и вътрешния им прием в състава на биологично активни добавки.

Сигналните пептиди, включващи определени, строго специфични вериги от аминокиселини, предизвикват стимулация на фибропластите, активират ферментите на растеж и полиферацията на клетките, препятстват процесите на разпад на колагена, регулират синтеза на други матриксни белтъци.

Пептидите преносители осигуряват транспорт на метали, например на мед, играеща най-важна роля в процесите на стареене на клетките. Комплексите мед-пептид стабилизират синтеза на колаген I тип.

Нервотрансмитерите инхибират съкращението на мимичните мускули за сметка на блокиране на сигналния белтък- нервотрансмитер. Това позволява да се намали дълбочината на бръчките, предизвикани от продължително мускулно напрежение.